CityDog - groepssocialisatie in de stad

 

De hond anno jaar 2014 leeft in een totaal andere wereld als 50 jaar terug. Waar vroeger de honden dag en nacht aan de ketting hingen, maken onze honden vandaag de dag echt deel uit van het gezin. We nemen ze mee naar allerlei plaatsen zoals in de auto, naar de stad, naar de markt, ja zelfs mee op vakantie.

Helaas verloopt dit niet altijd van een leien dakje! Tenzij je natuurlijk met je pup bij City Dog bent geweest. Want City Dog is de “place to be" om je pup te socialiseren.

De eerste 16 weken in een hondenleven zijn van cruciaal belang. Alles wat de pup meemaakt tijdens deze fase, zal hij later beschouwen als normaal. Dat betekent ook dat hetgeen de hond niet meegemaakt heeft tijdens de eerste 16 weken van zijn leven, op volwassen leeftijd als abnormaal beschouwd zal worden. Dit brengt angst met zich mee waardoor de hond zich heel nerveus of zelfs agressief gaat gedragen. De socialisatieperiode dient dus optimaal benut te worden om later problemen te voorkomen. Pups zijn dan ook van harte welkom bij City Dog vanaf 7-8 weken leeftijd!

In tegenstelling tot de klassieke hondenschool oefenen wij bij City Dog niet op een afgelegen weide, maar midden in het stadscentrum. City Dog leert je met andere woorden je hond gehoorzamen in het dagdagelijkse leven en niet enkel op een afgelegen schoolweide. Naast opvoeding en gehoorzaamheid komt de socialisatie ruim aan bod.

Zo bezoeken we geregeld een dierenarts zodat je later bij hem geen muilbandje nodig hebt. We leren hoe je, zonder een storend element te zijn, een terrasje kan doen met je hond. Zelfs winkelen met je hond of gewoon de lijnbus nemen komt aan bod. Tijdens de lessen leert je hond ook sociaal gedrag vertonen naar andere honden, omgaan met andere mensen en kinderen en indien je wenst kan je hem ook leren fietsen of zwemmen. Kortom te veel om op te noemen!

City Dog werkt vooral aan de band tussen eigenaars en hond. Hard roepen op je hond of fysieke straffen met slipkettingen en dergelijke, horen hier niet in thuis. Een open communicatie met de hond zorgt dat je hond graag naar je gehoorzaamt en sociaal gedrag vertoont. De voorbije 10 jaren heeft City Dog bewezen dat onze manier van opvoeden werkt, en dat niet alleen bij de kleine rassen zoals chihuaua’s of teckels maar ook bij de heel sterke rassen zoals boerboels, dobermanns, rotweilers, enzovoort…geen enkel ras verdient het in ons ogen om hardhandig behandeld te worden.  Daar honden enorm ingesteld zijn op lichaamstaal, maken we ook gebruik van gebaren om met de hond te communiceren. De hond wordt spelenderwijs opgevoed en in de lessen worden spelletjes gedaan waarbij al zijn zintuigen aan het werk gezet worden.  De lessen worden op een speelse manier en in een ontspannen sfeer gegeven door Kris Fastré. Plezier voor zowel baasje als hond staat centraal!

Meer weten? Ga naar de website van CityDog.