Hulp bij combinatie hond en kinderen in het gezin

Honden en kinderen samen in één gezin. Het kan heel erg leuk zijn!! Kinderen die opgroeien met een hond zijn vaak socialer in het dagdagelijkse leven en hebben meer inlevingsvermogen in anderen.

Veel hangt af hoe de ouders de kinderen en de hond leren om met mekaar om te gaan.

Cijfers wijzen uit dat kinderen helaas vaak gebeten worden door een hond, meestal de EIGEN hond en niet de hond van de buren. Elke hond kan bijten trouwens, dit blijken veel volwassen honden-eigenaars helaas niet te begrijpen. Dagelijks hoor ik hier wel “ onze hond zou NOOIT bijten”.  Net die uitspraak zorgt ervoor dat er zoveel kinderen gebeten worden. Helaas krijgt de hond daarna vaak de schuld.

Ik kan jullie helpen om de band tussen hond en kind te verstevigen. En vooral ook om te zorgen dat bijtincidenten vermeden kunnen worden.

Tijdens een eenmalig gesprek leer ik jullie als ouders wat kan en niet kan tussen hond en kind. Tevens leer ik jullie de taal van de hond zodat je hem begrijpt. Ook voor de jongste kinderen hebben we gepast materiaal om hen de taal van de hond aan te leren.

Daarnaast kan het kind één of meerdere lesjes volgen met de hond waarin ze samen leuke oefeningen en spelletjes mogen doen.

Zowel kind als hond beleven hiermee veel pret aan mekaar en dit op een veilige manier!

Interesse in het aanbod, neem snel contact op met mij!