Puppy opleiding op maat

Voorkomen is zoveel malen beter en makkelijker als genezen. Zeker bij de opvoeding van je hond!

De individuele puppy-cursus is dan ook dé aanrader voor iedere pup vanaf de eerste dag van aanschaf! Door de individuele aanpak word je vanaf de eerste dag dat je de pup in huis hebt persoonlijk begeleid, zodat je perfect weet wat en hoe je alles moet aanpakken.

Hoe vroeger men begint met de puppy-cursus hoe beter. Vanaf 7-8 weken leeftijd is ideaal! Nog sterker, veel mensen komen een eerste les volgen bij mij ruim vooraleer ze de pup in huis hebben. In die eerste les krijg je dan uitleg hoe je de eerste autorit aanpakt, de eerste nachten en dagen in huis, de zindelijkheid, de huisvestiging van de pup,  de eerste socialisatie met andere mensen en honden, het leren alleen zijn, enzovoort…

Vermits er in deze cursus individueel te werk gegaan wordt, kan er veel dieper worden ingegaan op jouw specifieke behoeften dan dat dit het geval is in enkel groepslessen. Ook kan er gewerkt worden op maat van jouw ras hetgeen in mijn ogen erg belangrijk is. Een maltheser en een duitse herder zijn beide honden, maar vergen natuurlijk een gans andere aanpak!

Bovendien kan je ook persoonlijk kiezen welk tijdstip jou het best past om les te volgen.

Naast deze individuele lessen kan je je pup socialiseren in de puppy party bij City Dog. Hier leert je pup sociale vaardigheden in de buurt van andere mensen/honden in Hasselt stad. Ook organiseert City Dog heel veel leuke groepsactiviteiten voor de pups! Kortom echte FUN en geen gedril zoals in vele hondenscholen.

Tijdens deze individuele puppy cursus wordt er echt gewerkt op de dingen die jij als eigenaar belangrijk vindt. De cursus omvat naast praktische oefeningen ook veel informatie mbt hondentaal, hondengedrag en communicatie tussen mens en hond.

Al spelenderwijze leert je pup gehoorzamen in deze cursus  => dingen die aan bod kunnen komen zijn "wandelen aan de lijn zonder getrek of gesleur", "hier komen op commando met en zonder afleiding", "op commando naar zijn mand of mat gaan en daar blijven", “ rustig leren zijn bij het ontvangen van bezoek”, “ niet met de pootjes op ramen, deuren of meubilair springen”,  “ de pup op de juiste manier leren bestraffen zonder dat je hond bang van je krijgt”, “ leren zitten ipv opspringen”, enzovoort……

Bovendien krijg je van mij tijdens de sessies antwoord op onderstaande vragen:

 • Hoe maak ik mijn pup het snelst zindelijk?
 • Hoe bouw ik een goede band op met mijn pup?
 • Hoe verkrijg ik een sociale hond, die goed met kinderen en andere mensen/ honden over weg kan?
 • Hoe leer ik mijn pup overdag en ’s nachts alleen zijn?
 • Welk speelgoed geef ik mijn pup het best?
 • Hoe voorkom ik ongewenste gedragingen? Hoe reageer ik bij ongewenst gedrag van mijn pup?
 • Hoe voorkom ik dat mijn pup gromt als ik in de buurt van zijn eetbak kom?
 • Hoe leer ik mijn pup rustig zijn in de auto?
 • Mag ik mijn pup laten bijten in mijn handen of kleren?
 • Hoe leer ik mijn pup dat hij zich rustig laat verzorgen ( kammen, oren uitkuisen,...)
 • Hoe leer ik mijn hond dat hij niet mag opspringen?
 • Hoe kan ik mijn pup iets verbieden?
 • ...

Komt je nieuwe pup eraan één van de komende weken of maanden? Neem dan nu reeds snel contact op, de agenda loopt hier altijd razend vol en als je zeker wilt zijn van je plek neem je best ruim op voorhand contact op.

Heb je al een pup? Aarzel dan niet om contact op te nemen.  Ook als je pup al wat ouder is kan er zeker nog een cursus opgesteld worden voor jullie!

De lessen kunnen bij mij thuis doorgaan in Diepenbeek. Er is een ruime binnenpraktijkruimte (verwarmd in winter, gekoeld tijdens zomer). Tevens is het ook mogelijk les bij u thuis te volgen zodat u geen verplaatsing heeft. Agenda’s worden naast mekaar gelegd om tot een afspraak te komen.

 

Interesse? Neem dan even contact met me op.