Hulp bij de keuze van een pup

Als gedragsbegeleider kom ik voortdurend honden tegen met bepaalde gedragsproblemen. Het is tegenwoordig zeer populair om het baasje dadelijk van alle problemen de grote schuld te geven. Deze mening deel ik echter niet. Het al dan niet bekomen van een pup die opgroeit tot een mentaal en fysiek gezonde volwassen hond wordt in grote mate bepaald door de genetische afkomst als ook de eerste 8 levensweken van de pup bij de fokker.
Honden hebben net als mensen nood aan een paar basisnoden (veiligheid, voedsel , plaats, structuur en begrenzing). Indien hier niet aan wordt voldaan gedurende de eerste levensmaanden, is de kans op latere gedragsproblemen groot. Ondanks dat jij als baasje je uiterste best doet, treden er allerlei vreemde gedragingen op. Daarom is het van groot belang om zorgvuldig en doordacht een keuze te maken van de juiste fokker.
Mensen kiezen een pup vaak puur op basis van uiterlijke kenmerken: “hij ziet er zo lief uit” of “ik zie graag grote honden” of “tegen die snoet kun je toch niet neen zeggen”. Nochtans zijn de meeste rassen meestal door de mens geselecteerd voor een bepaald doel. Zo zal een gezelschapshondje gefokt uit een schoonheidslijn zich anders gedragen dan een echte jachthond afkomstig uit een werklijn.
Aan de hand van zowel de uiterlijke kenmerken als gedragskenmerken die jou aanspreken in een hond, gaan we samen op zoek naar een aantal rassen die hier aan voldoen. Verder maak ik je wegwijs in het vinden van een betrouwbare fokkers.
Een hond wordt deel van je gezin, en dit voor vele jaren. In een persoonlijk gesprek gaan we samen op zoek naar dé geschikte hond voor jou!
Interesse? Neem dan even contact met me op.